Ik ben Lisa Kleinschmidt en heb mijn eigen bedrijf “De Paardensfeer” in 2020 opgericht. Graag vertel ik u meer over mijzelf en hoe ik bij de paardencoaching ben gekomen!

Voor zo ver ik terug kan denken, heb ik altijd al van paarden gehouden. Ik denk dat mijn grote kinderwens daarom ook voor niemand verassend was: ik wou heel graag een eigen paard. Toen ik ongeveer 16 was, ging deze wens in vervulling. Ik kreeg een jonge IJslandse merrie, genaamd Hnisa.

Naast het hebben van een eigen paard, had ik nog een andere droom: Ik wou graag psychologie gaan studeren. Wat ik uiteindelijk met deze studie wou gaan doen moest door de tijd heen blijken.

Nadat ik mijn vwo had behaald, zag ik dat het starten van deze studie voor mij lastig zou gaan worden. Ik heb bij 30 universiteiten in Duitsland gesolliciteerd, maar kwam daar helaas niet binnen. Een studie psychologie in Duitsland ging het niet worden. Ondanks dat was ik nog steeds niet van plan om zo snel van mijn droomstudie af te zien. Ik ging op onderzoek uit en keek hoe mijn kansen in het buitenland waren. Snel was de keuze gemaakt, ik solliciteerde bij de Universiteit van Amsterdam en kon daadwerkelijk beginnen met mijn droomstudie. Hnisa en ik verhuisden dus samen naar Nederland.

Ik volgde een spoedcursus Nederlands voor ik aan de studie kon beginnen. Toen ik op de universiteit was merkte ik, dat niet het binnenkomen, maar het volhouden van deze studie op zich de grootste uitdaging was voor mij. De eerste maanden waren moeilijk, ik slaagde in de eerste maanden voor geen enkel vak. Het enigste wat in deze maanden echt goed voelde, was de tijd met Hnisa. Ik wist het al langer, maar toen merkte ik voor het eerst echt wat voor een positief effect de nabijheid van een paard op de psyche van een mens kan hebben.

Tijdens het studeren dacht ik er natuurlijk ook vaak over na wat ik na afloop van deze studie zou kunnen doen. Het liefst wou ik de kennis uit mijn studie combineren met mijn passie voor paarden en voor het buiten zijn. Toevallig kwam ik paardencoaching tegen. Ik was meteen enthousiast en begon een paar jaar later met de opleiding tot equitherapeut bij Chiron Center.

Na een tijdje ging het studeren mij steeds beter af. Uiteindelijk heb ik mijn master in klinische psychologie kunnen behalen, ook de opleiding tot equitherapeut heb ik inmiddels afgerond. Of ik zo ver ook zonder Hnisa was gekomen? Ik durf het niet te zeggen, wel heeft het mij enorm gesteund om mijn vrije tijd met haar door te brengen.

Ik coach op dit moment voornamelijk kinderen. Hiervoor mag ik de geweldige locatie en coachpaarden van Cindy Schipper gebruiken. Daarnaast coach ik natuurlijk ook met Hnisa en andere ijslanders.

Naast het werken samen met de paarden ben ik ook aan het werk als basispsycholoog in de specialistische GGZ voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier geef ik diverse behandelingen en voer diagnostiek uit.

Het verder ontwikkelen van mijzelf vind ik belangrijk om een goede paardencoach te kunnen zijn. Daarom blijf ik opleidingen volgen om mijn theoretische en praktische vaardigheden te verbeteren en up to date te houden. Op dit moment volg ik een opleiding tot kindercoach met behulp van paarden. Onderdeel van deze opleiding is ook het behalen van de licensie anders leren met paarden.

Een overzicht van mijn voltooide opleidingen en certificaten vind u hier. Wilt u nog meer over mij weten of meteen een vrijblijvende kennismaking inplannen? Neem hier contact op met mij.

Lisa & Hnisa